Rondom de uitvaart :

Wat zijn de mogelijkheden rondom een uitvaart? Er moet veel geregeld worden bij een uitvaart. Er is veel meer mogelijk dan je denkt.

Afscheidsbijeenkomst

Hoe beter de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost naasten eruit putten. Met teksten, muziek, beelden en eigen inbreng maak je elke uitvaart uniek.

Begrafenis

Na het overlijden van je geliefde, vader, moeder of dierbare komt er veel op je af. Je hebt op dat moment veel verdriet, terwijl er het nodige moet gebeuren. Wat moet je regelen bij een begrafenis? En wat kan je eventueel zelf van tevoren regelen om in de toekomst jouw nabestaanden te ontzorgen bij een begrafenis.

Locaties

Je wilt een prettig gevoel hebben bij het afscheid. Licht en sfeer zijn een grote bepalende factor. Neem dus ook even de tijd om een uitvaartlocatie te kiezen die bij jou of de overledene past. Misschien vind je een museum of een café de perfecte plek om afscheid te nemen. Maar een traditionele locatie als uitvaartcentrum of de aula van het crematorium kan natuurlijk ook.

Opbaren en verzorging

Het opbaren en verzorgen kan zowel thuis als in een uitvaartcentrum. Speciale gelaatsverzorging of lichte balseming is ook mogelijk.

Drukwerk

Tegenwoordig is het rouwdrukwerk lang niet altijd meer sober. Met kleur en/of persoonlijke foto’s kan rouwdrukwerk een mooie herinnering zijn. Onze uitvaartverzorger kan je voorbeelden laten zien en helpt je graag bij het opstellen van teksten.

Een uitvaartkist uitzoeken

Wil je een eenvoudige uitvaartkist of misschien juist een hele luxe? Of iets unieks zoals een milieuvriendelijke kist? Er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Rouwbloemen

De bloemstukken die je uitkiest voor de begrafenis of crematie bestelt de uitvaartverzorger vaak voor je. Maar natuurlijk kun je ook zelf contact opnemen met een bloemist. Vaak is het ook mogelijk om zelf grafstukken te maken of in overleg met de bloemist bloemen uit de eigen tuin te gebruiken.

Vervoer

Wij zien allerlei soorten uitvaartvervoer voorbij komen. Bespreek je ideeën eens met onze medewerkers. Hieronder zie je een paar voorbeelden.

Eten en drinken

De meeste uitvaartlocaties beschikken over sfeervolle ontmoetingsruimtes om na de afscheidsdienst even bij te komen en rustig na te praten. Sommige uitvaart locaties hebben een gevarieerd aanbod aan eten en drinken.

Fotopresentatie

Op sommige locaties hangen grote beeldschermen. Om de uitvaart persoonlijk te maken, kun je op de schermen een presentatie met foto’s en/of video afspelen tijdens de afscheidsdienst. Daarnaast is het op steeds meer locaties mogelijk om de uitvaart op te nemen.